Tasta tulikin raikastakin raikkaampi jalkiruoka!

1239735663_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Raaka-aineet:

450 g tuoreita vadelmia (voit myos kayttaa esim.karhunvatukoita)
   
150 g hienosokeria
     
4 kpl liivatelehteä
     
2 kpl earl grey teepussia
   
1/2 kpl limen mehu
   
tarjoiluun:
   
kermaa kevyesti vaahdotettuna
   
vaniljatangon siemenia
   
tomusokeria


Ohjeet:
(8 annosta)

1. Laita kulhoon vadelmat ja hienosokeri.

1239735982_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Survo vadelmat rikki vaikka perunasurvaimella tai pallovatkaimella. Anna sokerin sulaa vadelmiin huoneenlammossa noin puolen tunnin ajan, valilla vahan sekoitellen.

1239736050_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Siiviloi sose. Sekoita joukkoon limen mehu.

2. Laita liivatteet kylmaan veteen likoamaan. Laita teepussit mukiin ja kaada paalle 3 dl kiehuvan kuumaa vetta. Anna maustua pari minuuttia ja poista teepussit. Purista liivatteista vesi ja sekoita liivatteet kuumaan teehen.

Sekoita tee liivatteineen hyvin vadelmasoseeseen.

Jaa hyytelomassa sitten pieniin astioihin (muodoltaan sellaiset, etta saat hyytelon kumottua ulos). Annoksesta saat 8 kpl, jos kaytat massaa noin 1dl/annos.

1239736107_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Anna jahmettya kylmassa muutama tunti (n. 4 tuntia tai enemman).

Tarjoiluun kumoa hyytelo lautaselle ja lisaa vaniljalla ja sokerilla maustettua kermavaahtoa.