Tasta tulikin raikastakin raikkaampi jalkiruoka!
Raaka-aineet:
450 g tuoreita vadelmia (voit myos kayttaa esim.karhunvatukoita)
150 g hienosokeria
4 kpl liivatelehteä
2 kpl earl grey teepussia
1/2 kpl limen mehu
tarjoiluun:
kermaa kevyesti vaahdotettuna
vaniljatangon siemenia
tomusokeria
Ohjeet:
(8 annosta)
1. Laita kulhoon vadelmat ja hienosokeri.
Survo vadelmat rikki vaikka perunasurvaimella tai pallovatkaimella. Anna sokerin sulaa vadelmiin huoneenlammossa noin puolen tunnin ajan, valilla vahan sekoitellen.
Siiviloi sose. Sekoita joukkoon limen mehu.
2. Laita liivatteet kylmaan veteen likoamaan. Laita teepussit mukiin ja kaada paalle 3 dl kiehuvan kuumaa vetta. Anna maustua pari minuuttia ja poista teepussit. Purista liivatteista vesi ja sekoita liivatteet kuumaan teehen.
Sekoita tee liivatteineen hyvin vadelmasoseeseen.
Jaa hyytelomassa sitten pieniin astioihin (muodoltaan sellaiset, etta saat hyytelon kumottua ulos). Annoksesta saat 8 kpl, jos kaytat massaa noin 1dl/annos.
Anna jahmettya kylmassa muutama tunti (n. 4 tuntia tai enemman).
Tarjoiluun kumoa hyytelo lautaselle ja lisaa vaniljalla ja sokerilla maustettua kermavaahtoa.
Kommentit