Reseptin annos on iso, noin 30 henkilolle...mutta juuresten sesonkiaikana on ihan hyva tehda pakkaseen vahan isompia annoksia. Ne on sitten helppo ottaa kayttoon, pikainen paisto uunissa :)


Raaka-aineet:

10 kpl perunaa, keskikokoista

10 kpl palsternakkaa
     
10 kpl porkkanaa
     
2 kpl lanttua
     
4 kpl shallot sipulia, kuorittuna pieneksi silputtuna
   
4 kpl valkosipulin kynttä, murskattuna
 

  
3 kourallista parmesanraastetta
     
6 kpl kananmunaa, kevyesti vatkattuina
   
1 kourallinen tuoretta lehtipersiljasilppua
   
1 kourallinen tuoretta kirvelisilppua
   
1/2 dl tuoretta rakuunasilppua
   
1 rkl tuoreen timjamin lehtia
   
kunnon ripaus merisuolahiutaleita (noin 1/2 dl)
   
kunnon ripaus valkopippurijauhetta (taisi menna noin 1 rkl)
   
sulaa voita, voiteluun


Ohjeet:

1. Kuori ja raasta porkkanat, lantut, palsternakat ja perunat (tummumisjarjestyksessa). Sekoita joukkoon loput ainekset.

2. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Vuoraa uunipelti(pellit) leivinpaperilla, voitele paperi voilla ja tee juuresseoksesta pihveja pellille pyoreaa muottia kayttaen.

3. Paista pihveja uunissa 15-20min. tai kunnes ovat pehmenneet ja saaneet varia.


Tarjoa pihvit lisukkeena lihalle tai kalalle...tai sellaisenaan kasvisvaihtoehtona vaikka sienikastikkeen kera.