Hataisimmat voivat jattaa marinointivaiheen valiin...mutta kokoonkeitetty marinadi antaa kylla kastikkeelle upean maun. Marinoitu liha on myos maukkaampaa. Mutta onnistuu ilman marinointiakin :)

 

Raaka-aineet:

800 g haran sisafiletta, suikaloituna
   
ripaus merisuolahiutaleita ja mustapippuria myllysta

marinadi:
   
4 kpl keltasipulia, kuorittuina ja ohuiksi siivutettuina
   
3 kpl salottisipulia, kuorittuina ja pieniksi silputtuina
   
1 kpl porkkanaa, kuorittuna ja pieneksi paloiksi kuutoituna
   
1 kpl tuoretta laakerinlehtea, revittyna
   
1 kpl tuoreen timjamin oksa (lehdet)
   
kuivaa valkoviiniä
   
kastike:
   
1 kourallinen pienia salottisipuleita, kuorittuina
   
n.100 g voita, paistamiseen (yhteensa)
   
200 g tuoreita herkkusienia, suikaloituina
   
3 rkl konjakkia/brandyä
   
1 1/2 dl kermaa (mielellaan ranskankerma tai smetana)
   
1 kourallinen tuoretta lehtipersiljasilppua


Ohjeet:
(8 annosta)

1. Mausta fileesuikaleet suolalla ja pippurilla. Laita kulhoon.

Lisaa joukkoon loput sipulit, porkkana ja timjami. Kaada paalle valkoviinia, kunnes ainekset peittyvat. Peita kulho kelmulla ja laita jaakaappiin marinoitumaan yon yli (12h).

2. Poista liha marinadista ja laita marinadi kattilaan. Keita marinadia, kunnes jaljella on puolet alkuperaisesta maarasta (redusoi). Siirra syrjaan odottelemaan.

3. Kuumenna kookkaassa paistinpannussa/kasarissa nokare voita ja lisaa joukkoon pienet salottisipulit. Ruskista keskilammolla kauniin kullanruskeiksi ja poista sipulit pannulta.

Lisaa pannulle taas nokare voita ja herkkusienet. Ruskista hetki...pari minuuttia ja poista pannulta sipulien joukkoon.

Pese pannu huolella ja kuumenna erittain kuumaksi (taas) nokareen voita kanssa. Lisaa pannulle huoneenlampoiset lihasuikaleet ja ruskista muutama minuutti. Lisaa joukkoon konjakki/brandy ja liekita. Huom! Ala liekita kaynnissa olevan liesituulettimen alla...alaka tyonna paatasi pannun paalle liekittaessasi!!

Siirra lihat erilliseen astian.

4. Laita pannulle ruskistamasi sipulit ja herkkusienet, redusoimasi (ja siiviloimasi) marinointiliemi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku. Lisaa suolaa ja pippuria tarvittaessa. Sekoita joukkoon lihapalat ja viimeistele persiljalla.

Tarjoile vaikka hyvan perunamuusin ja suolakurkkusuikaleiden kanssa :)