Raaka-aineet:

focaccia:
   
300 g 00-jauhoja (pastajauhoja)
   
200 g semolinajauhoja
   
1 rkl suolaa (miel.maldon tai merisuola rouhittuna)
   
15 g tuorehiivaa
     
3 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
     

ennen paistoa:
   
2 rkl hyvaa extra virgin oliivioljya
   
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
   
1 tl suolaa (miel.maldon tai merisuola rouhittuna)
   
ripaus mustapippuria myllystä
     
lisaksi:
parmankinkkua, mozzarellaa, tomaattia, tuoretta basilikaa

 

Ohjeet:

1. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Liota hiiva kadenlampoiseen veteen. Kaada vesi jauhojen joukkoon ja sekoita, kunnes muodostat loysan taikinan. Kaada taikina hyvin jauhotetulle poydalle ja vaivaa muutama minuutti. Laita taikinapallo takaisin kulhoon, peita kulho hyvin parilla pyyhkeella ja anna kohota kaksinkertaiseksi lampimassa (n.30 min). Varaa paistamiseen uunipelti (n.35 kertaa 25 cm).


2. Kunnes taikina on kohonnut, nosta takaisin jauhotetulle poydalle ja kaulitse suunnileen varaamasi pellin kokoinen leipa. Kuumenna tyhjaa peltia uunissa 10 sek. ja ripoittele sitten pohjalle vahan semolinajauhoja. Laita leipa pellille ja kaada paalle oliivioljy. Hiero oljy leivan paalle kauttaaltaan. Anna levahtaa 5 minuuttia.

3. Painele sormenpailla kuoppia ympari leipaa ja ripottele paalle valkosipuli, suola ja mustapippuri (voit halutessasi lisata paalle myos tuoretta rosmariinisilppua). Laita kohoamaan lampimaan toistamiseen 30 minuutiksi.

Laita uuniin paistumaan noin 15 minuutiksi tai kunnes on kullanruskea. Ripottele viela paalle vahan oliivioljya. Siirra valittomasti ritilan paalle jaahtymaan ja leikkaa sitten haluamasi kokoisiksi nelioiksi.

4. Lisaa paalle mozzarella, parmankinkku ja tomaattisiivut seka tuoretta basilikaa. Voit laittaa leivat viela hetkeksi uuniin, mutta ovat hyvia ihan huoneenlampoisinakin:)