Raaka-aineet:

2 dl pitkäjyväistä riisiä
    
vettä
    
possu:
    
400 g sian kokolihaa (filee), ohuiksi paloiksi siivutettuna
    
2 tl kiinalaista viisi-maustetta (chinese five-spice)
    
4 rkl maissijauhoja (maizena)
    
1 kananmuna, vatkattuna
    
2 rkl fariinisokeria
    
1/2 dl kasvioljya, paistamiseen
    
vihannekset:
    
1 sipuli, siivutettuna
    
2 punaista chiliä, pieneksi silputtuna
    
3 valkosipulia, hienonnettuna
    
2 porkkanaa, pieneksi silputtuna (julienne)
    
1 punainen paprika, kuutioituna
    
2 dl tuoreita tai sulatettuja pakasteherneita
    
4 kevatsipulia, hienoksi hakattuna
    
1 parsakaali, paloiteltuna ja esikeitettynä
    
kananmuna:
    
25 g voita
    
3 kananmunaa, vatkattuna

suolaa ja rouhittua mustapippuria
   

Ohjeet:


1. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää vähän suolaa sekä huuhdeltu riisi. Keitä, kunnes riisi on kypsää. Siivilöi vesi pois ja pidä riisi lämpimänä kattilassa kannen alla.

2. Sekoita keskenään viisimauste, maizena, kananmuna ja fariinisokeri. Sekoita possusuikaleisiin.

3. Kuumenna kasviöljy isossa kasarissa ja paista "taikinoidut" possusuikaleet kypsiksi, ruskeiksi ja rapeiksi. Poista pannulta reikäkauhan avulla esim. keittiöpyyhkeen päälle, jotta liika rasva valuu pois.

4. Kuumenna pienellä pannulla voi ja lisää kananmuna (3 sekoitettuna). Sekoittele, kunnes saat munakokkelin. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä odottelemaan.

5. Paista kasarissa seuraavaksi sipuli, valkosipuli, chili, porkkana ja paprika, kunnes ne vähän pehmenevät. Lisää herneet ja kevätsipuli, sekoita ja lisää parsakaali sekä possusuikaleet ja munakokkeli.


Pirskottele päälle vaikka soijakastiketta ja tarjoile.