Valiton mielleyhtyma nimesta "salaatti" on tietysti se kevyt pupun ruoka...mutta tama salaatti on terveellisyytensa lisaksi myos tayttava.
Raaka-aineet:
(1 annos)
n.80g pala tuoretta lohta
nokare voita, paistamiseen
ripaus suolaa ja pippuria myllystä
1 kpl parmankinkku siivu
1 kpl kovaksi keitetty kananmuna, siivutettuna
2 dl sekalaisia salaatin lehtia
1 tl kapriksia
punasipulisiivuja
2 kpl kirsikkatomaattia, neljaan osaan lohkottuina
pala suola- tai tuorekurkkua, pieneksi kuutioituna
kastike:
joko:
1 tl tuoretta rakuunaa, pieneksi hakattuna
1 rkl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
ripaus merisuolahiutaleita ja mustapippuria myllysta
tai:
2 rkl tuoretta basilikaa, pieneksi hakattuna
2 rkl hyvaa extra virgin oliivioljya
2 rkl paahdettuja pinjan siemenia
1 tl sitruunamehua
ripaus merisuolahiutaleita ja mustapippuria myllystä
Ohjeet:
(1 annos)
1. Kuumenna uuni (200 astetta). Kuumenna sitten voi pannulla ja mausta kala suolalla ja pippurilla, laita lohipala pannulle (nahkapuoli alaspain, jos jaljella). Paista muutama minuutti ja kaanna kala. Laita kala uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes juuri ja juuri kypsaa. Anna jaahtya huoneenlampoiseksi. Poista nahka.
Huom! Jos et tarvitse uunia mihinkaan muuhun kokkaamiseen samaan aikaan, niin kypsenna lohi pannulla kypsaksi. Laita vaikka loppuvaiheessa kansi paalle ja anna hautua kypsaksi.
2. Paista parmankinkku siivu varovaisesti pannulla, kunnes saat rapeaksi. Murskaa palasiksi.
3. Sekoita kaikki salaattiainekset kastikkeineen kulhossa.
Kommentit