Valiton mielleyhtyma nimesta "salaatti" on tietysti se kevyt pupun ruoka...mutta tama salaatti on terveellisyytensa lisaksi myos tayttava.

 

Raaka-aineet:
(1 annos)

n.80g pala tuoretta lohta
    
nokare voita, paistamiseen
    
ripaus suolaa ja pippuria myllystä
    
1 kpl parmankinkku siivu
    
1 kpl kovaksi keitetty kananmuna, siivutettuna
    
2 dl sekalaisia salaatin lehtia
    
1 tl kapriksia
    
punasipulisiivuja
    
2 kpl kirsikkatomaattia, neljaan osaan lohkottuina
    
pala suola- tai tuorekurkkua, pieneksi kuutioituna
    
kastike:
    
joko:
    
1 tl tuoretta rakuunaa, pieneksi hakattuna
    
1 rkl majoneesia
    
1 rkl sitruunamehua
    
ripaus merisuolahiutaleita ja mustapippuria myllysta
    
tai:
    
2 rkl tuoretta basilikaa, pieneksi hakattuna
    
2 rkl hyvaa extra virgin oliivioljya
    
2 rkl paahdettuja pinjan siemenia
    
1 tl sitruunamehua
    
ripaus merisuolahiutaleita ja mustapippuria myllystä


Ohjeet:
(1 annos)

1. Kuumenna uuni (200 astetta). Kuumenna sitten voi pannulla ja mausta kala suolalla ja pippurilla, laita lohipala pannulle (nahkapuoli alaspain, jos jaljella). Paista muutama minuutti ja kaanna kala. Laita kala uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes juuri ja juuri kypsaa. Anna jaahtya huoneenlampoiseksi. Poista nahka.
Huom! Jos et tarvitse uunia mihinkaan muuhun kokkaamiseen samaan aikaan, niin kypsenna lohi pannulla kypsaksi. Laita vaikka loppuvaiheessa kansi paalle ja anna hautua kypsaksi.


2. Paista parmankinkku siivu varovaisesti pannulla, kunnes saat rapeaksi. Murskaa palasiksi.

3. Sekoita kaikki salaattiainekset kastikkeineen kulhossa.