Tama on ihan ehdoton suosikkini intialaisessa keittiossa...no, yksi niista.

 

Raaka-aineet:

3 kpl tuoretta mangoa (ei ihan kypsia)
   
150 ml siiderietikkaa
   
130 g fariinisokeria
   
1 kpl tuoretta chillia (punainen), siemenet poistettuna ja mahdollisimman pieneksi silputtuna

2 1/2 cm tuoretta inkivaarin juurta, pieneksi raastettuna
   
1 kpl valkosipulinkyntta, murskattuna
     
5 kpl kardemumman palkoja, murskaa hieman
   
1/2 tl korianterin siemenia, murskaa hieman
   
1 kpl laakerin lehtea
   
1/2 tl suolaa
   

Ohjeet:

1. Kuori mangot ja poista kivi. Leikkaa hedelmat sitten reilunkokoisiksi kuutioiksi. Laita kuutiot kattilaan ja lisaa etikka. Peita kannella ja keittele hiljaisella lammolla 10min. Lisaa sitten joukkoon loput ainekset ja sekoita. Kuumenna seos kiehuvaksi ja laske sitten lampo. Kiehuttele hyvin hiljaisella lammolla 30min. tai kunnes seos muodostuu siirappimaiseksi.

2. Jaahdyta ja laita sitten steriloituun lasiseen sailontaastiaan. Sulje tiiviisti kannella ja anna maustua 1 VIIKKO ennen tarjoilemista.

Tarjoile lisukkeena intialaisten ruokien tai vaikkapa miedon juuston kanssa...kay hyvin myos dippaukseen.

Sailyy avattuna noin 4 viikkoa. Annoksesta saat chutneyta noin 450g.