Mukava mauste kalan ja ayriaisten lisaksi lammas- ja kanaruoille.

 

Tama ohje on alkujaan Pohjois-Afrikasta. Marokkolaisessa ruoanlaitossa kaytetaan usein mausteena salaateissa, keitoissa tai esim. itse kaytan couscousin mausteena. Kun kaytat sailottyja sitruunoita, huuhtele ensin kylman veden alla ja sitten poista hedelmaliha (siis kaytat ainoastaan KUOREN). Leikkaa kuori pieneksi silpuksi tai jata isoimmiksi paloiksi, riipuen reseptista. Muista kuitenkin kayttaessa, etta sitruunat on sailotty suolassa, joten voit jattaa suolaa pois kokatessasi.


Raaka-aineet:

yhteensa 12 sitruunaa;
   
6 kpl sitruunaa
     
6 kpl sitruunanmehu
   
250 g merisuolaa
   
3 kpl tahtianista (star anis)

10 kpl kokonaisia mustapippureita
   
3 kpl laakerinlehteä


Ohjeet:

1. Leikkaa 6 sitruunaa pituussuunnassa neljaan lohkoon, mutta JATA KANNASTA KIINNI. Laita jokaisen sitruunan sisaan vahan merisuolaa ja purista lohkot takaisin yhteen.

2. Varaa sterilisoitu sailykeastia (sterilisoiminen lasipurkille: pese purkki kuumassa saippuavedessa ja pida uunissa 140 astetta, 15 min.) Laita sitruunat kerroksittain suolan ja mausteiden kanssa purkkiin. Lisaa paalle 6 sitruunan mehu ja jos purkki ei tule tayteen, lisaa vetta.

3. Anna sitruunoiden maustua 4 VIIKKOA ennen kayttoonottoa. Kaanna purkkia ylosalaisin sillointalloin. Sitruunat sailyvat vuodenverran ja sailyta niita liemessaan huoneenlammossa.