Raaka-aineet:

3 kpl sitruunaa
     
3 kpl appelsiinia
     
250 g suolatonta voita, kylmana ja kuutioituna
   
685 g hienosokeria
     
6 kpl kananmunaa, kevyesti vatkattuna
   
375 ml maitoa
     
375 g puolikarkeita vehnäjauhoja
   
2 tl leivinjauhetta


Ohjeet:
(10 annosta)

1. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Varaa 24 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka ja vuoraa leivinpaperilla.
Raasta appelsiinien ja sitruunoiden kuori (ohutta raastetta), saat yhteensa noin 6 rkl raastetta.
Purista appelsiineista ja sitruunoista mehu (370 ml).
Laita kattilaan voikuutiot, 500g sokerista ja 1 rkl sitruunankuoriraastetta seka 1 rkl appelsiininkuoriraastetta. Kuumenna miedolla lammolla sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut. Kaada kulhoon.

2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenaan. Lisaa voi-sokeriseos kulhoon, puolet kananmunista, puolet maidosta ja puolet jauhoista. Vatkaa sahkovatkaimella hetki. Lisaa loput kananmunat, maito seka jauhot. Vatkaa viela hetki, kunnes saat tasaisen massan.
Kaada taikina vuokaan ja paista 1 tunti 15 min. tai kunnes kakku on kypsaa. Tokkaa kakkuun puutikku ja jos se on puhdas on kakku kypsa. Laita kakun paalle folio paistamisen loppupuolella, jos nayttaa ruskettuvan liikaa. Jaahdyta vuoassaan.

3. Sekoita kattilaan appelsiinien ja sitruunoiden mehut, loput kuoriraasteesta ja sokerista. Lisaa 125 ml vetta. Kuumenna miedolla lammolla, kunnes sokeri on sulanut. Nosta lampoa ja kiehuta lienta noin 15 min. kunnes neste muuttuu siirappimaiseksi. Kaada kuuma siirappi jaahtyneen kakun paalle ja anna imeytya noin 10 min. ennen tarjoilua.

 

Todella mehukas ja raikas kahvikakku. Siirappi viimeistelee kauniin varin.