Kotitekoista pastaa ei voita sitten mikaan. Toiset tekevat pastan tyyliin "jauhot poydalle keoksi ja kuoppa keskelle...kuoppaan lisataan munat jne." Mina olen tullut siihen tulokseen, etta aivan yhta hyvan pastan (mutta paljon vahemmalla vaivalla) saa, kun pyorayttaa taikinan nopeasti yleiskoneessa. Sitten vain taikinapallo poydalle ja kasinvaivausta muutama minuutti.

Kauniin varikasta pastaa (mm. punajuuri, pinaatti, mustekalan muste) saan sellaisella menetelmalla, jotta soseutan kypsat punajuuret kahden keltuaisen kanssa (3 kpl punajuurta tuohon 300g jauhoja taikinaan). Laitan jauhot yleiskoneeseen ja koneen kaydessa lisaan punajuuri"tahnan"...lisaan viela keltuaisen tai kaksi, kunnes taikina alkaa muodostua.

Pinaattipasta samoin, lisaan punajuuren tilalta esikiehautettua pinaattia. Puristan pinaatista veden tarkasti pois (kuivaksi puristettu pinaatti on noin kananmunan kokoinen pallo...siihen samaan jauhomaaraan, kuin edellisessa) soseutan pinaatin parin keltuaisen kanssa ja toimin samoin, kuin edellisessa...

Ja sitten upea musta pasta...lisaa perus pastataikinaan n.3tl mustekalan mustetta.


 

Raaka-aineet:

pasta:
    
300 g durum vehnäjauhoja (pastajauhot)
    
3 kpl keskikokoista kananmunaa
    
tomaattikastike:
    
1 kpl keltasipulia, kuorittuna ja pieneksi kuutioituna
    
2 kpl porkkanaa, kuorittuna ja pieneksi kuutioituna
    
2 kpl varsisellerin vartta, pieneksi kuutioituna
    
2 prk (yht.800g) luumutomaatteja sailykkeena

2 rkl tomaattipyreetä
    
1 tl hienosokeria
    
1 tl valkoviinietikkaa
    
ripaus mustapippuria myllystä
    
täyte:
    
1 kpl keltasipulia, kuorittuna ja pieneksi kuutioituna
    
2 kpl kookasta kanan rintapalaa (nahattomana)
    
1 rkl kasvioljya, paistamiseen
    
2 kpl valkosipulinkyntta, murskattuna
    
6 kpl tuoreita herkkusienia, pieneksi silputtuna
    
300 g tuoretta pinaattia, huuhdeltuna
    
1 tl paprikajauhetta
    
1/2 tl chillijauhetta
    
ripaus merisuolahiutaleita ja mustapippuria myllysta
    
juustokastike:
    
25 g voita
    
4 rkl vehnäjauhoja
    
5 dl maitoa (kuumaa)
    
300 g cheddar juustoa
    
1/4 tl muskottipahkinaa hienona raasteena tai jauheena
    
ripaus suolaa
    
ripaus valkopippurijauhetta
        
lisäksi:
    
3 dl juustoraastetta cannelonien sisalle/paalle
    
tuoreen basilikan lehtia



Ohjeet:
(4 annosta)

1. Valmista pasta. Laita jauhot yleiskoneeseen ja kaynnista kone. Lisaa munat koneen kaydessa. Riippuen kananmunien koosta, jos taikina ei muodostu kolmella kananmunalla, lisaa 1 keltuainen. Ota taikina pois koneesta ja vaivaa, kunnes saat aikaiseksi kimmoisan pallon. Kaari taikinapallo kelmuun ja laita jaakaappiin vahintaan puoleksi tunniksi.


2. Valmista tomaattikastike. Kuumenna oljy kasarissa ja kuullota sipulia hetki. Lisaa porkkanat ja sellerit, seka valkosipuli. Jatka kuullottamista muutama minuutti, kunnes ovat vahan pehmenneet. Lisaa tomaattipyree, tomaatit, etikka, sokeri. Anna kastikkeen hautua miedolla lammolla kannen alla siihen asti, kun cannelonit ovat uunia vaille valmiit. Soseuta kastike sauvasekoittimella.


3. Valmista tayte. Jauha kanan rintapalat kevyesti yleiskoneessa.

Kuumenna tilkka oljya pannulla ja lisaa sipulit. Kuullota muutama minuutti, kunnes vahan pehmenevat. Lisaa jauhettu kananliha ja paistele, kunnes liha on vahan ruskistunut ja kypsa. Lisaa joukkoon herkkusienet ja pinaatti. Paistele hyvin sekoitellen pari minuuttia. Mausta paprikalla, chillilla, suolalla ja pippurilla. Jaahdyta.


4. Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnajauhot. Anna paistua pari minuuttia, jotta jauhot kypsyvat. Lisaa joukkoon kuumaa maitoa vahin erin ja kokoajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta muskotilla, suolalla ja pippurilla.

5. Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Jaa pasta 4:aan osaan ja kaulitse palat ohuiksi nelioiksi. Lisaa paalle kanatayte, seka hieman juustoraastetta.

Kaari rulliksi. Laita ison uunivuoan pohjalle tomaattikastike. Lisaa paalle cannelonit. Peita cannelonit juustokastikkeella ja viimeistele juustoraasteella.

Paista uunissa 20 min. tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Lisaa paalle tuoreen basilikan lehtia ja tarjoile esim. raikkaan salaatin kanssa.