Suunnittelen uuden menuun noin 3kk valein kauden raaka-aineiden mukaan. Merenelavat ovat tahan aikaan vuodesta parhaimmillaan...joten tassapa yksi alkuruoka ravuista.

Raaka-aineet:

pasta:
   
300 g vehnajauhoja (pastajauhot,oo-farina)
   
3 kpl kananmunaa
     
ripaus suolaa
   
 
pestotayte:
   
100 g tuoreen basilikan lehtia
   
40 g tuoreen lehtipersiljan lehtia
   
20 g paahdettuja pinjan siemenia (paahda hetki kuivalla pannulla, kunnes kullanruskeita)
   
10 g (4kpl) walnuts, rouhittuna
   
120 ml oliiviöljyä
   
200 g ricottajuustoa
   
ripaus merisuolahiutaleita
   
 


lisäksi:
   
n.200 g jattikatkarapuja, raakana
   
4 rkl oliiviöljyä
   
1 kpl valkosipulin kynttä, murskattuna
   
n.5 rkl kuivaa valkoviiniä
   
2 kpl isoa, kypsaa tomaattia (kaltattuna, siemenet poistettuna ja pieniksi kuutioiksi leikattuna
   
ripaus tuoretta lehtipersiljasilppua
   
ripaus merisuolahiutaleita
   
ripaus mustapippuria myllystä

 

Ohjeet:
(12 annosta)

pasta:

1. Laita jauhot ja suola yleiskoneeseen ja käynnistä. Lisää kananmunat yksitellen. Anna koneen käydä, kunnes taikina muodostuu. Jos seos näyttää silti jauhoiselta, lisää yksi kananmunan keltuainen. Ota taikina pois koneesta ja alusta, kunnes saat kiinteän ja sileäpintaisen taikinan. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Valmista pastasta levyjä pastakoneella tai kaulimella.

2. Valmista tayte:

Laita basilika, persilja, pinjan siemenet, walnuts ja oliivioljy tehosekoittimeen. Pyorayta nopeasti tasaiseksi massaksi.

Mausta suolalla ja sekoita joukkoon ricotta (juusto).

3. Kaulitse pastasta ohut levy (tai kayta pastakonetta).

Leikkaa levysta 5cm kanttiinsa olevia nelioita.

Laita jokaisen nelion keskelle pikkusormenpaan kokoinen nokare pestotaytetta.



Nosta pastanelio kolmioksi ja painele reunat tiiviisti yhteen. Kaanna sitten kolmion kaksi sivua etusormien avulla "sisaan". Painaise sivut yhteen.



4. Laita vesi kiehumaan tilavaan kattilaan. Mausta suolalla.

Laita tortellinit kiehuvaan veteen ja keita noin 2min. tai kunnes nousevat pintaan. Nosta tortellinit reikakauhalla pois kattilasta.

5. Kuumenna pannulla oliivioljy. Lisaa joukkoon valkosipuli ja jattikatkaravut. Paista nopeasti molemmin puolin, kunnes ovat kypsat (punaiset). Poista ravut pannulta.

Lisaa pannulle valkoviini, tomaattikuutioit ja yrtit. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita joukkoon yrtit.

Sekoita tortellinit "rapukastikkeen" kanssa ja tarjoile vaikka tuoreen leivan kera :)