hapan/imelä/suolainen...siinäpä ne tärkeimmät

 

 

Raaka-aineet:

1 tl kasvioljya, paistamiseen
    
8 kpl pienta salottisipulia, kuorittuna ja pieniksi silputtuna
    
2 rkl maapahkinavoita, "rouheista"
    
1 rkl fariinisokeria
    
2 rkl soyakastiketta (tumma)
    
1 kpl tuore ananas (pieni)
    
1 kpl tuoretta, punaista chillia (poista siemenet ja silppua chilli pieniksi kuutioiksi)
    
tuoreen korianterin lehtia, koristeluun


Ohjeet:
(8 annosta)

1. Kuumenna oljy pannulla ja lisaa salottisipulit. Freesaa, kunnes pehmenevat, mutta ala ruskista. Alenna lampoa ja lisaa joukkoon maapahkinavoi, sokeri ja soyakastike. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Seoksen on tarkoitus maistua makealta ja suolaisesta yhtaaikaa, joten maista ja lisaa suolaa tarvittaessa (riippuu soyasi suolaisuudesta). Jaahdyta.

2. Kuori ananas ja leikkaa suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Laita jokaisen kuution paalle noin tl keittamaasi sipuli-soyaseosta ja ripauta viela paalle vahan tuoretta chillia. Viimeistele tuoreella korianterilla.