Tuoreita viikunoita en Suomessa asuessani paljon kayttanyt, mutta taalla Englannissa olen niita testaillut monenlaisiin yhteyksiin. Ensinnakin vari viikunassa on todella upea ja sopii koristeeksi mm. liha- ja jalkiruoille.

Maku on mieto ja makeahko, ei kuitenkaan liian makea. Grillaukseen sopii mielestani, kuin nena paahan!! Sokeri caramelisoituu ja hedelmaliha muuttuu sellaiseksi "hillomaiseksi".

Viikunoita olen tarjoillut mm. parmankinkun kanssa, juustotarjottimella ja chutneyssa. Ovat mukava lisa paistetulle ankanrinnalle...paistelet vain viikunan puolikkaat nopeasti pannulle sulaneessa ankanrasvassa. Viikuna-stiltonkastikke pastalle...jne.

Suomessa tuoreet viikunat loytyvat kaupoista syys- lokakuussa.

 

Raaka-aineet:
( 1 annos)

3 kpl tuoretta viikunaa
    
nokare voita
    
1 tl juoksevaa hunajaa
    
1 tl mantelilastuja, kuivalla pannulla paahdettuna
    
1 dl vaniljajäätelöä


Ohjeet:

1. Kuumenna uunin YLAOSA mahd. kuumaksi (tai jos uunissasi on grillivastus, kayta sita). Leikkaa viikunat neljaan osaan kapeasta paasta, mutta jata kannasta kiinni (kayta ohutta, teravaa veista). Laita viikunat uunipellille ja lisaa jokaisen viikunan sisaan pieni nokare voita ja tippa hunajaa. Grillaa uunissa muutama minuutti (kunnes ruskistuvat).

2. Tarjoa kuumina jaatelon ja mantelilastujen kanssa.