Intialaisten lahja maailmalle Mulligatawny"pippurivesi"keitto.

Mukavan lammittava ja aromikas keitto kylmästä kärvöttäville :)

Raaka-aineet:

2 rkl kasviöljyä
   
350 g naudan filetta, kuutioituna
   
nokare voita
     
1 kpl sipulia, kuorittuna ja pieneksi silputtuna
   
2 kpl varsisellerin vartta, pieneksi silputtuna
   
1 kpl punaista paprikaa, kota poistettuna ja pieneksi kuutioiotuna
   
3 kpl valkosipulin kynttä, murskattuna
   
1 rkl madras currytahnaa (Huom!resepti alempana)
   
400 g passataa (paseerattua tomaattia)
   
600 g lihalientä
   
100 g basmati riisia, keitettyna
   
1 kpl omenaa, kuorittuna, kota poistettuna ja raastettuna
   
1 rkl mango chutneyta (Huom!ohje
loytyy resepteistani kategoriasta "mausteet" nimella "mango & chilli chutney")

 

Ohjeet:
(4 annosta)

1. Kuumenna oljy paksupohjaisessa kattilassa ja ruskista lihakuutiot nopeasti. Siirra lihat pois kattilasta. Lisaa kattilaan tilkka oljya ja nokare voita. Lisaa sipuli, sellerit ja paprika. Paistele muutamia minuutteja keskilammolla, kunnes ovat hieman pehmenneet. Lisaa valkosipuli ja currytahna. Sekoita hyvin ja jatka paistamista 1min.

2. Lisaa kattilaan ruskistamasi lihapalat, passata ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja laske sitten lampo oikein alhaiselle. Anna hautua miedolla lammolla n.30min. tai kunnes liha on pehmeaa.

Lisaa joukkoon riisi, omena ja chutney. Sekoita hyvin ja anna viela kiehua pari minuuttiia.

Keiton paalle voit halutessasi lisata maustamatonta jugurttia ja tuoretta korianteria.

HUOM! Keitosta saat hyvanmakuisen kasvisversion, kun vaihdat lihaliemen kasvisliemeen ja laitat lihapalojen tilalta linsseja.

 

MADRAS CURRYTAHNA:


Raaka-aineet:

2 1/2 rkl korianterin siemenia (paahda nopeasti kuivalla pannulla ja jauha morttelissa)
    
1 rkl kuminan siemenia (paahda nopeasti kuivalla pannulla ja jauha morttelissa)
    
1 tl sinapin siemeniä
    
1/2 tl mustapippurirouhetta
    
1 tl chillijauhetta
    
1 tl kurkumajauhetta
    
2 kpl valkosipulin kynttä, murskattuna
    
2 tl juuri-inkivaaria, kuorittuna ja raastettuna
    
4 tl valkoviinietikkaa

 

Ohjeet:
(8 annosta)

Sekoita kaikki ainekset keskenaan tahnaksi.

Sailyta ilmatiiviissa astiassa jaakaapissa.

Sailytysaika 1kk.

Annoksesta tulee tahnaa noin 1 dl.